4 ugers opdatering

week-4

 

Lidt forsinket er her en 4 ugers opdatering siden min dobbelte mastektomi operation uden rekonstruktion.

 

Det heler stadig vældig fint. Som lovet har jeg tilmed et billede til Jer i dag, så I kan danne Jer et indtryk af, hvordan det kan se ud 🙂 Jeg er fortsat positivt overrasket over arrets udseende – i sær når man tænker på, at det kosmetiske resultat først rigtig kan bedømmes og er “faldet til ro” efter et helt år. Det “rynkede”man kan se er blot fra plasteret – det sidder jo godt til, og under især genoptræningen bliver huden strakt godt ud og foldet sammen.

 

DSC_0601

 

De flapper jeg nævnte ude i siderne er stadig synlige, som man kan se – men som sagt, det kosmetiske resultat er først faldet helt til ro efter et år. Der kan stadig være hævelse, væske osv. der driller. Og jeg har efterhånden læst mig til, at det er er svært snit som kirurg at lave – selv på den mest slanke kvinde kan de her “Dog ears” stadig forekomme.Det betyder også noget, at huden omkring arrene stadig er stram – det hele skulle gerne “blandes lidt bedre”, senere hen, hvis man kan sige det sådan 🙂

 

Jeg kan stadig mere og mere. Min fysioterapi i hjemkommunen starter i morgen. Jeg har indtil videre fået udleveret 2 hæfter fra hospitalet. Det hele strammer stadig, jeg skal huske mig selv på at stå ret op – men jeg kan næsten nå den øverste hylde i køkkenskabene igen nu 🙂

Jeg er også langt bedre i stand til at handle på egen hånd, men kan fortsat ikke bære noget over skulderen – det generer simpelthen langs arrene i siden. Jeg kan heller ikke sove på siden endnu, og det er virkelig træls, da jeg normalt altid sover på siden! Men det er jo blot midlertidigt. Og giver mig noget at se frem til.

 

Jo bedre det går fysisk, jo mindre tænker jeg over alle der her forandringer. Men jeg ved også, at der nok “ligger noget og venter” på at blive bearbejdet med tiden. Men alt til sin tid 🙂

Det bliver også lettere at gå ud uden bryster nu – i starten tænkte jeg meget over det. Nu tænker jeg mindre og mindre over det. En stor lettelse!

Jeg fortryder stadig ikke mit valg om ingen rekonstruktion, men mere herom senere 🙂

 

 

Det var lidt herfra, håber det fortsat giver et godt indblik i, hvad du kan have i vente, hvis du selv står overfor sådan en operation 🙂

One thought on “4 ugers opdatering

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s