Om at skifte plaster selv

D4714

Ja, forskellige ting fylder i forskellige sind, men netop det at skulle skifte mit eget plaster var noget, jeg synes var svært (oppe i hovedet!) i starten. Så jeg har valgt at lave en post omkring det, for det var slet ikke så stor en udfordring, når det kom til stykket – så måske det kan være en hjælp at læse om 🙂

Efter operationen sad plasteret på i 2 uger – og ved samtalen på svar på operationen fik jeg det skiftet af sygeplejersken. Det hjalp lige at få set, hvordan hun gjorde det.

Og min “Åh nej bare jeg ikke får infektion når jeg selv skifter det”- panik var unødvendig, for sårene bliver overraskende hurtigt til ar og lukker sig også.

Plasteret der bliver brugt er noget der hedder 3M Micropore plaster, der er åndbart og sidder på for at gøre arrene så ‘pæne’ som muligt – i 3 måneder. Det skal skiftes 1 gang om ugen.

 

 

Jeg har lige taget et billede af, hvordan det ser ud med plasteret på; som I kan se, så skal der sættes 4 på for at dække arrene bedst. Man skal sørge for at dække så lidt som muligt “dobbelt”, altså at plastrene overlapper hinanden. Sæt det ikke for stramt, for du skal kunne lave alle dine stræk øvelser, uden at det er plasteret, der begrænser dig 🙂

 

DSC_0115

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s