3 måneders opdatering

Så er der gået 3 måneder siden min dobbelt mastektomi-operation.

Tiden er gået rimeligt, den har ikke føles enormt lang – men heller ikke kort.

Helingsmæssigt går det stadig langsomt fremad, og det vil det blive ved med i op til et år; både indvendigt (nervebaner, muskelhinder, arvæv osv.) og udvendigt (arvæv/hud). Og der vil stadig være forbedring at hente i flere år fremefter også.

Jeg kan strække så langt som jeg kunne inden operationen nu. Det strammer stadig, når jeg rækker mine arme heeelt op eller heeelt ud, men det er helt normalt.

Plasteret er nu af (det laver jeg lige en separat post omkring bagefter). Jeg viser lige et par billeder; jeg ved, at det er det mange tænker på/bekymrer sig over; hvordan kommer jeg til at se ud.

 

Fronten. Man kan se, at de (fysioterapeuten på hospitalet kaldte det) æselører ude i siden er blevet mindre, selvom de stadig er der. Giv det tidDSC_0230

 

Et fra siden for lige at vise, hvordan arret ser ud dér; man kan se, at de er blevet mere røde i det – det er en del af helingsprocessen; det er grundet blodgennemstrømning til arvævet. Det ændrer sig med tiden til at blive mere lyst.DSC_0231

 

Så har jeg forsøgt at tage et billede af de æselører ude i siden. så I kan se dem. De er meget normale at få, det er et svært snit for en kirurg at lave – og de kan sagtens blive mindre endnu. De kan også korrigeres ved at mindre indgreb (som jeg nok skal skrive mere om, hvis det bliver aktuelt senere). Jeg giver det hele tid endnu. 🙂DSC_0232

Jeg er stadig lidt “følelsesforstyrret” i den ene siden, sådan lidt ala at være til tandlæge og være bedøvet, men stadig føle at det er ømt og går ondt. Det er træls! Men normalt.

Nu hvor plasteret er af er jeg begyndt at strække arrene en smule, og massere lidt rundt omkring arrene også.Spørg din fysioterapeut, hvilke øvelser hun anbefaler dig 🙂 (Jeg gør personligt kun det, jeg får besked på af sundhedspersonalet, for en sikkerheds skyld, ingen af os er ens)

Det var bare et par ord herfra, og en lille opdatering, god dag derude 🙂

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s