Plaster – af!

Jeg ville lige lave en separat post omkring det hér, fordi det for nogle er en stor milepæl; det var det for mig.

3 måneder efter min dobbelt mastektomi operation skulle plasteret af. Det har siddet på siden operationen –  er blevet skiftet en gang om ugen (første gang skulle det dog sidde på i to uger)

Det er forskelligt, hvilken slags plaster/bandage man får på – jeg forestiller mig, at det kommer an på hvilket sygehus, hvilken slags operation, og hvilken læge der behandler dig. Men jeg har haft plaster på der hedder 3M plaster, som det her:

 

D4714

Det var med lidt blandede følelser; både lettelse over at være nået så langt, og igen kunne tage mine bluser på uden at tænke over, at det kunne ses igennem (det folder lidt og sådan). Men det var og er også svært, for nu stirret de to ar mig virkelig lige i øjnene hver gang, at jeg klæder mig af og på, går i bad, er nøgen.

Jeg tror, at accepten af at skulle igennem det her, og mangle mine bryster (og mine æggestokke og livmoder) er en lang process, og denne process har forskellige stadier, som alle skal gennemleves.

Det skal nok gå, det skal det, og jeg fortryder intet; jeg gjorde hvad jeg skulle.

Men derfor behøver jeg ikke at synes, at det er let alt sammen, for det er det ikke. Det skal I vide; I er ikke alene om at synes, at det er hårdt, hvis I sidder med den følelse. Selvom vi er “heldige” at kunne forebygge på denne her måde for at undgå at få de aggressive kræftformer der ville ramme os, kan det stadig være svært.

Det er om at huske på,  hvorfor vi gør det, og at græsset på vores side af hegnet er ganske grøn, bare vi kigger ekstra efter, ik’ 🙂

 

What_matters_most_is_how_you_see_yourself

 

Et god idé kunne være at forkæle dig selv lidt; køb en dejlig blød t-shirt eller bluse du kan sove i, efter plasteret er taget af. Jeg er enormt heldig, at en meget nær ven havde lavet én til mig, tilmed med passende tekst på:

 

Strength that lasts

Stay strong.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s