Lidt om det at miste sine forældre

At være mor uden min mor er klart dét i mit liv, der har været og stadig er det hårdeste. Savnet af hende (og min far) der også er gået bort) er blevet langt tydelige, efter jeg selv er blevet mor. Min mor døde, da jeg var 9 år, efter 6 års kamp mod brystkræft. Forholdet til min far var ikke som de flestes, desværre, og han gik bort da jeg var 28.

Jeg har længe ville skrive lidt om det, og havde gemt en kladde med forskellige bøger og artikler, jeg har læst om emnet, som jeg gerne vil dele.

Især forfatteren Allison Gilbert har været god at læse. Selvom hun selv “først” mistede sine forældre som voksen, har det alligevel hjulpet.

Hun har blandt andet skrevet bogen “Always Too Soon”, og “Parentless Parents”.

Har du ikke bøgerne, men gerne vil have et indblik i, især hvordan det at være mor uden sine forældre, er der nogle gode artikler tilgængelige på nettet skrevet af Allison hér;

 

Being A Parentless Parent: The Effect on You, Your Children and Your Marriage

Parentless Parents: How To Be A Parent Without Your Own

 

Hun har også sin egen side i The Huffington Post

 

Allison Gilbert´s side, Huffington Post

 

hvor hun blandt andet også skriver om det at miste, og hvordan hun holder mindet om sine forældre i live for hendes børn, og husker dem. Der er også nogle gode tanker omkring dét, at komme igennem mors dag, og andre højtider, uden sine forældre.

 

Parentless Parents: Best Tools for Remembering Our Parents

Parentless Parents: Strategies for a Better Mother’s Day

5 Unique Ways to Use Photos to Remember Loved Ones

 

Der er mange gode skrivelser af hende. Men det kan nu også hjælpe at læse andres erfaringer og få et indblik i deres liv, så her linker jeg et par sider, jeg selv har fundet i min søgning for noget tid siden. Især tabet af sin mor, som datter, har jeg valgt at fokusere på. Ethvert tab er forskelligt, men det at miste sin mor, som pige/kvinde sætter andre spor.

 

Motherless Daughters: Coping With Your Loss

The Unfortunate Reality Of Being A Motherless Daughter

If You’re A Motherless Daughter, This One’s For You

The one where I’m a motherless daughter

 

Savn mor

 

Jeg har valgt at skrive lidt om det hér, for sandsynligheden for, at Jer, der læser med derude, har stået i en lignende situation som min egen, er desværre høj.

Vi har stiftet bekendtskab med kræft i en tidlig alder, måske allerede før vi forstod, hvad ordet betød, og det har sat dybe spor i os og vores liv, at vi har mistet vores forældre, eller andre kære til denne sygdom. At vi nu selv står overfor vores egen dødelighed, nogle har måske fået konstateret kræft, inden de kunne få forebyggende operationer, gør det ikke lettere. Jeg sender Jer alle sammen masser af tanker og styrke. Husk…

 

diamond-dear

 

God dag derude. 🙂

together-we-are-stronger

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s