Om mig

Åh, hvor skal jeg starte. Nå! Hej 🙂

Jeg er 33 år, og har for nylig fået fjernet både æggestokke, livmoder og bryster, forebyggende. Jeg har aldrig haft en blog før, det er egentlig ikke “my thing”. Men jeg savnede selv netop denne slags side for blot få måneder siden, så det er mit håb, at den vil kunne hjælpe andre i samme situation som min.

Jeg stod overfor fjernelse af æggestokke, livmoder samt bryster indenfor meget kort tid, efter at have fundet ud af, at jeg var i høj risiko gruppen for at udvikle kræft i æggestokkene og brysterne.

BRCA genet fandt forskerne ikke, men de vurderede, at min familie er ramt at en variation af genet, der stadig ikke kan spores via deres analyser.

Jeg husker tydeligt ordene, da de sagde;

“Det er usandsynligt, at du ikke får kræft”

Oldemor, mormor og mor, alle diagnosticeret med æggestok eller brystkræft. Min oldemor og mor gik bort af æggestok og brystkræft, begge i starten af 30´erne.
Det var ikke nemt at nå hertil, men det vil jeg så småt begynde at skrive om i stik ord her og der. Det er meningen at denne blog skal være netop det; så ingen lange uoverskuelige indlæg.

De fleste sider jeg fandt (på engelsk) indholdt mest information om mastekomi-operationen, men med større vægt på rekonstruktion af bryster bagefter, og sjældent var der nævnt noget som helst om fjernelse af æggestokkene, hvad der kunne forventes af sådan en operation set med en “normal kvindes” øjne. Og jeg var ikke selv interesseret i rekonstruktion heller.

Samtidig ville jeg have værdsat at kunne have læst om erfaringer fra danske kvinder, der var gået igennem det samme som jeg selv, da operationsmetoderne kan være så forskellige fra land til land.

Nå! Denne post bliver nok snart opdateret igen, men nu er jeg da begyndt.

Velkommen 🙂

 

previvor